prieš 9 m. 1 mėn. - prieš 9 m. 1 mėn.#3558nuo RitaB
RitaB replied the topic: Can You Say It In English?
I was in the supermarket in Kaunas yesterday evening and at home I came back home very late. I bought a carpet for you.
Kilimas tikrai labai gražus ir puikiai atrodo mano kambaryje šalia sofos.
Paskutinis taisymas: prieš 9 m. 1 mėn. nuo Jurate.
prieš 9 m. 1 mėn. - prieš 9 m. 1 mėn.#3583nuo Renata
Renata replied the topic: Can You Say It In English?
Today it was raining all day, *in the yard soak and dark*.(**word order - žodžių tvarka: ...it is wet and dark in the yard.)
Man toks oras labai nepatinka,aš mėgstu saulėtas ir šiltas dienas.
prieš 9 m. 1 mėn. - prieš 9 m. 1 mėn.#3600nuo Renata
The British say, that in London it rains every day. (anglų beasmeniuose sakiniuose - 'it' )
Praėjusi žiema buvo labai šalta.Įdomu kokia žiema bus šiemet?
prieš 9 m. 1 mėn. - prieš 9 m. 1 mėn.#3642nuo Jurate
Jurate replied the topic: Can You Say It In English?
Violeta parašė: Šiandiena aš tvarkiau kambarius, gaminau pietus, o vakare ėjau į sporto klubą. O ką tu veikei šiandieną?
Today I did housework, I made lunch and I went to gym in the evening. And what did you do today?
saulegraza parašė: Šiandien buvo labai bjaurus oras. Visą dieną lijo,
It was very bad weather today. It rained all the day.
Vakar aš pagaliau (finally) nuėjau į Pasvalio baseiną. Žmonių buvo nedaug, aš sutikau Arūną su Poplyn, plaukiojau baseine ir praleidau penkias minutes suomiškoje saunoje.
Yesterday I finally went to Pasvalys swimming pool. There were few people, I met Arūnas with Poplyn, swam in the swimming pool and spent five minutes in the Finnish sauna.
Aš dar nė karto nebuvau Pasvalio baseine bei nepietavau naujoje kavinėje Pasvalio kultūros namuose.
prieš 9 m. 1 mėn. - prieš 9 m. 1 mėn.#3650nuo Renata
I never wasn't in a swimming pool in the Pasvalys,and never didn't have lunch in a new cafe in cultural centre in the Pasvalys. (su 'never' visada vartojama teigiama veiksmažodžio forma: He never phones - jis niekada neskambina. O šiuo atveju reikės vartoti naują laiką, vadinamą 'present perfect' - jį anglai vartoja, kai jiems nerūpi, kada veiksmas vyko, svarbiau, ar tai įvyko, ar tu tai patyrei: I have never been at Pasvalys swimming pool and I have never had lunch in a new cafe at Pasvalys Culture Center.)
Draugė sakė, kad maistas naujoje kavinėje labai skanus, bet brangus.